Deri në 10 mijë euro gjobë për ngatërrimin e flamujve që tregojnë origjinën e produkteve

Iniciativa për të bojkotuar produktet serbe në Kosovë ka marrë hov goxha të madh.

Megjithatë, dikush ka mundësi që të i shes këto produkte duke ndryshuar apo hequr flamurin e vendit te origjines nga rafti ku qëndron produkti.

Ministria e Industrisë, Ndërmarresise dhe Tregtisë tregojnë se sa dënime kanë shqiptuar për veprime te tilla nga bizneset.

E nga grupi të cilët kanë filluar iniciativën që të bojkotohen produktet serbe kanë një shpjegim për këtë.

Zogaj sheh te nevojshme informim me te madh lidhur me origjinën e produkteve.

Ndersa, qytetarët tregojnë nëse kanë hasur në raste të tilla dhe se saa po i bojkotojnë produktet serbe.

Sipas te dhënave nga Dogana e Kosoves, prania e produkteve serbe në Kosovë ka shënuar rënie