Arrin mbushësi më i shpejtë, 100% bateri në vetëm 15 minuta

Kompania elektronike Oppo ka njoftuar që një mbushës telefoni celular 125W, i quajtur “Oppo 125W Flash Charge”, do të dalë në shitje së shpejti, shkruan The Verge.

Kompanitë Oppo, Huawei dhe Xiaomi zhvillojnë gara të rregullta, kushdo që sjell një aftësi më të lartë mbushjes së baterisë.

Oppo dhe Iqoo kohët e fundit kanë njoftuar se kanë sjellë në treg 120 telefona të mençur.

50 për qind në 5 minuta

Vivo Iqoo ka publikuar një video ku tregon se sa shpejt mund të ngarkohet një telefon i mençur me 120 vat. Celulari në video ka një bateri me një kapacitet 4,000 mAh.

Në vetëm 5 minuta, telefoni celular ngarkohet nga 1 në 50 për qind. Bateria ngarkohet në 80 për qind në 10 minuta dhe mbushet e tëra në rreth 15 minuta.

Mund të shpresohet vetëm se me një kapacitet kaq të lartë të mbushjes nuk ka rrezik të shtuar nga zjarri dhe bateritë nuk e humbin kapacitetin shpejt./Klinainfo/