22vjetori rënies së heroit Mehedin Morina (Video)

Dje më 14 Maj 2020 shënua  22 vjetori rënies së heroit Mehedin Morina.

Mehedin Morina nga Gllareva e Klinës, ra heroikisht më 14 Maj të vitit 1998 në betejen e Gradishit.
Me urdhërin e Shtabit të Përgjithshëm me 14.05.1998 u vijnë në ndihmë popullatës së Anadrinisë ku zhvilloshin luftimet e ashpra. Gjatë këtyre luftimeve, Mehedini bie heroikisht ne fshatin Gexhë, për ta fituar përjetësinë në altarin e lirisë. Bashkëluftëtarët arrin ta tërheqin nga vendi i rënies ku po zhvilloheshin luftime të ashpra dhe e vorrosin në fshatin Negrovc.
Mehdini pas vetës la vetëm një djalë, Leotrimin, i cili e gëzon emrin krenar.
Trupi i tij pushon i qetë në varrezat e dëshmorëve të ‘‘Kodra e Kuqe’’ Grabanicë.