Vetëm gjatë tetorit linden 2 mijë e 161 fëmijë, ja sa femra dhe sa meshkuj

Vetëm gjatë muajit tetor kanë lindur 2 mijë e 161 fëmijë, brenda dhe jashtë Kosovës. Edhe gjatë këtij muaji si dhe në muajt tjerë vazhdojnë të prijnë me numër më të madh të lindjeve meshkujt.

Nga të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK), gjatë muajit tetor nga 2 mijë e 160 lindje, 1 mijë e 110 janë meshkuj. Ndërsa 1 mijë 051 janë femra.

“Në muajin tetor 2023 janë regjistruar gjithsej 2 161 lindje (brenda dhe jashtë Kosovës). Prej këtyre lindjeve të regjistruara, 1 110 lindje janë meshkuj dhe 1 051 lindje janë femra”, thuhet në raportin e ASK-së.