Vaksina kundër COVIDIT-19 e kompanisë amerikane “Moderna”, është 95% efektive

Një vaksinë e re që mbron nga Covidi-19 është gati 95% efektive, tregojnë të dhënat e hershme nga kompania amerikane “Moderna”.

Rezultatet shkaktojnë nxehtësi në këmbë, ngjashëm sikurse rezultatet nga “Pfizer”-i, dhe shtojnë besimin në rritje se vaksinat mund të ndihmojnë në përfundimin e pandemisë.

Të dyja kompanitë përdorën një qasje mjaft inovative dhe eksperimentale për të hartuar vaksinat e tyre, shkruan BBC-i.

“Moderna” thotë se është një “ditë e shkëlqyer” dhe ata planifikojnë të aplikojnë për miratim për të përdorur vaksinën në javët e ardhshme.

Sidoqoftë, kjo është ende e dhënë e hershme dhe pyetjet kryesore mbeten pa përgjigje.

SHARE