Specialja anulon të gjitha seancat për sivjet për rastin Thaçi dhe të tjerët

Pas vdekjes së avokatit Andrew Strong, mbrojtës i ish-kryetarit të Kuvendit, Kadri Veselit, trupi gjykues i kryesuar nga Charles Smith ka vendosur t’i anulojë të gjitha seancat e parapara për sivjet në rastin më të madh të Gjykatës Speciale.

Seanca e sotme mbajti një minutë heshtje për avokatin, Andrew Strong. Kurse, avokati Ben Emmerson, mbrojtës i Veselit, fillimisht kërkoi që në shenjë respekti të anulojnë për këtë javë

“E di që të gjithë në këtë sallë kanë detyra të vështira dhe të gjithë punën tonë, bëjmë të pamundurën për aq sa kemi mundësi dhe e dimë që Andrew gjithmonë ka bërë të pamundurën, por në të njëjtën kohë e kemi edhe anën njerëzore që të gjithë duhet të kemi parasysh, nuk jemi vetëm avokat apo juristë të ulur këtu. Andrew ishte interesant, ishte i përkushtuar, ishte person që do të na mungoj të gjithëve”, tha ai.

Ngushëllime kanë shprehur edhe prokurorët, ku thanë se e respektonin shumë Andrew pasi ishte avokat i talentuar dhe një person i ngrohët dhe i jashtëzakonshëm i ngrohët dhe i talentuar.