ShBA i dërgon 200 trupa ushtarake shtesë në Kosovë

Garda Kombëtare e Kentuckyt po dërgon rreth 200 ushtarë në Kosovë për të ofruar siguri.

Këtë javë do të vendoset Batalioni i Parë, Këmbësoria 149.

Mbikëqyrësi tha se njësitë nga Barbourville, Middlesboro dhe Ravenna do të përbëjnë “Task Force Mountain Warrior”, për të ofruar operacione sigurie në të gjithë rajonin.

Njësitë do të drejtohen nga Nënkoloneli Jason Mendez dhe Komandanti Major Will Long, raporton FOX56.

Gjithashtu, Garda ka njoftuar se në Kosovë këtë javë do të vendosen anëtarët e Policisë Ushtarake 438.

Shtetet e Bashkuara po dërgojnë trupa për të normalizuar marrëdhëniet e Kosovës me Serbinë, për të forcuar sundimin e ligjit dhe për të promovuar rritjen ekonomike dhe sigurinë./