Serbët bllokojnë rrugën që dërgon në Leposaviq

Rruga e cila të dërgon në Leposaviq në fshatin Dren, tashme është bllokuar nga serbet lokal, meqë policia e Kosovës në këtë fshat ka filluar të ndërton një bazë të re kufitare. Ndërsa muaj me parë qeveria ka shpronësuar disa toka në veri të Kosovës.

Sipas mediave serbe, banorët e Drenës, afër Leposaviqit, janë të vendosur që të bllokojnë  në çdo mënyrë për të anuluar, siç thonë ata, vendimin e kundërligjshëm të autoriteteve të Prishtinës për ndërtimin e një baze në fshatin Zaselje.

Ky është mesazhi që po dërgohet edhe sot nga qytetarët e mbledhur, të cilët që nga mëngjesi i djeshëm ndodhen në vendin ku makineritë e rënda të mekanizuara kanë nisur zgjerimin e rrugës, e cila është përgatitje për ndërtimin e bazës së policisë kufitare.

Qytetarët thonë se nuk janë mjaftuar vetëm me faktin se punimet aktualisht janë ndërprerë dhe për këtë arsye janë ende në të njëjtin vend.

Për momentin në Dren janë blerë rreth njëqind fshatarë dhe situata është e qetë. Rreth dhjetë efektivë të policisë ndodhen jo shumë larg tyre, pranë vendit ku ka nisur puna ditën e djeshme. Makineritë janë ndalur dhe të gjithë presin vendimin e autoriteteve të Prishtinës.