Qeveria miraton Projektligjin për Liritë Fetare, Kurti: Qëllimi është ruajtja e pluralizmit

Qeveria e Kosovës ka miratuar Projektligjin për Liritë Fetare.

Ky projektligj kaloi në mbledhjen e sotme të qeverisë me shumicë votash, ndërsa tre anëtarë të kabinetit abstenuan.

Në fjalën e tij, kryeministri i vendit, Albin Kurti, tha se një ndër qëllimet më të rëndësishme të projektligjit është qëllimi për të ruajtur dhe promovuar pluralizmin fetar.

“Mendimet dhe besimet e ndryshme vazhdimisht po hyjnë e qarkullojnë lirshëm midis qytetarëve tanë. Pluralizmi i besimit, siç e kanë vërejtur shumë filozofë është një fakt i pandryshueshëm i një shoqërie demokratike. Projektligji në fjalë, do t’iu ofrojë bashkësive të ndryshme fetare mundësinë për tu regjistruar zyrtarisht.

SHARE