Parlamenti Evropian kërkon heqjen e vizave për Kosovën

Ministri i punëve të jashtme të Kosovës, Blerim Reka përmes një postimi ka bërë të ditur që Parlamenti Evropian ka kërkuar heqjen e vizave për Kosovën.

Ai ka falenderuar raportuesin për Balkkanin Perëndimor Toni Picula, për premtimin e dhënë, shkruan IndeksOnline.

Postimi i Plotë:

Parlamenti Evropian kërkon heqjen e vizave për Kosovën

Miku ynë, Euro-parlamentari dhe raportuesi për Ballkanin Perëndimor, Tonino Picula, me të cilin pata letër-këmbim fundjavën e kaluar, mbajti premtimin e dhënë se do e shtyej përpara heqjen e vizave për qytetarët e Kosovës.

Sot, Komiteti për Poltikë të Jashtme i Parlamentit Evropian, kërkoi që “sa më shpejtë të liberalizohen vizat për Kosovën“.

Faleminderit Tonino, faleminderit Parlamentit Evropian!