Ministria e Bujqësisë thotë se ka miell me bollëk dhe nuk do të ketë mungesa

65 deri në 70 për qind të kërkesave për furnizim me miell Kosova po arrin t’i realizojë përmes prodhimit në vend.

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa, në një konferencë për media ka thënë se vendi nuk pritet të përballet me mungesë të nevojave elementare të ushqimit, raporton KOHA.

Ndërsa kryetari i Autoritetit të Konkurrencës, Valon Prestreshi, tha se bazuar në të dhënat e Doganës, në Kosovë në 5 ditët e fundit janë importuar më shumë se 2 milionë kilogramë grurë.

Ministria e Bujqësisë këtë të hënë ka ndërmarrë një sërë lehtësirash në formë subvencioni për të rritur prodhimin vendor në këtë kohë emergjence.

Deri më tani Ministria e Bujqësisë ka realizuar mbi 2 milionë euro pagesa për përfituesit e granteve dhe subvencioneve.

Ndërsa ka shtyrë përkohësisht afatet për zbatimin e projekteve përfituese të grandeve të vitit 2019 në mënyrë që bujqit të mos ndëshkohen.