Kurti e Murati njoftojnë për zgjerim të grupmoshës nga 18 deri në 29 vjeç te Superpuna

Kryeministri Albin Kurti dhe ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, kanë marrë pjesë në lansimin e zgjerimit të platformës “Superpuna”.

Në fjalën hyrëse, Kurti ka bërë të ditur se nga 18 deri në 25 sa ka qenë, tani është zgjeruar grupmosha për personat që mund të përfitojnë nga “Superpuna” në nga 18 deri në 29 vjeç.

“67 për qind e të punësuarve të ndërmjetësuar përmes Superpunës kanë vazhduar të qëndrojnë aktiv në tregun e punës. Plartofrma “Superpuna” ka ndikuar edhe që të rinjtë të dëshmojnë kapacitetin e tyre dhe të lidhin kontrata të rregullta të punësimit. Duke marrë parasysh ndikimin që platforma Superpuna ka pasur tek të rinjtë e grupmoshave 18-25 vjet, kemi vendosur t’i zgjerojmë grupmoshat nga 18-25 vjet, të ndërmjetësohen nga 18 deri në 29 vjet”, tha Kurti.