Këtë vit një koshere e bletëve do të subvencionohet me 20€

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhillimit Rural, Faton Peci ka njoftuar se këtë vit përmes Programit të Pagesave Direkte – Subvencioneve 2022, një koshere e bletëve do të subvencionohet me 20€.

Ai së fundi u takua me Nexhmijen nga Çabra e Zubin Potokut, e cila bashkë me bashkëshortin Faikun përkujdesen për rreth 140 koshere të bletëve.

Ministri Faton Peci:

“?Nexhmija nga Çabra e Zubin Potokut, më njoftoi nga afër me veprimtarinë e saj. Ajo së bashku me bashkëshortin Faikun përkujdesen për rreth 140 koshere të bletëve.

?Kjo komunë veriore edhe falë relievit, klimës e vegjetacionit ofron kushte të mira për bletarinë.

?Këtë vit, përmes Programit të Pagesave Direkte – Subvencioneve 2022, një koshere e bletëve do të subvencionohet me 20€.

E nëse zonja Nexhmije deri më tani ka përfituar rreth 2100€ subvencionim për bletë, këtë vit do të përfitojë 2800€!

?Përveç mjaltës, bletët kanë efekt të lartë pozitiv edhe për kulturat e tjera bujqësore përmes procesit të polenizimit andaj edhe përkrahja për këtë kategori nuk do të mungojë.

?Nexhmija është shembulli i një gruaje punëtore sikurse bleta. Ajo përveç se me bletari merret edhe me shpeztari, ku përkujdeset për një numër të konsiderueshëm të pulave? dhe qurave?”