Infermierët e Kosovës të mërkurën dalin në protestë, këto janë kërkesat e tyre

Shoqata Sindikale e Infermierëve, Mamive dhe profesioneve tjera shëndetësore në Kosovë kanë paralajmëruar se të mërkurën nga ora 12:00 do të dalin në protestë para Klinikës së Kirurgjisë.

Në këtë protestë kjo Shoqatë do të kërkoj inicimin e procedimit të Ligjit për Paga, koeficientin 3.2, rritjen e pagës së ndërrimit të natës për infermier, mami dhe profesionist tjerë shëndetësor, pagesën e rrezikshmërisë në punë, pagesën e orëve shtesë dhe ekzekutimin e shtesave mbi pagën prej 300 euro të premtuar nga Qeveria e Kosovës, transmeton Indeksonline.

Ata kanë siguruar që qytetarët nuk do të mbeten pa kujdesin e infermierëve.

Komunikata e tyre e plotë

SHARE