Gjendja e pacientëve me COVID-19 në Kosovë

Shërbimi Spitalor Klinik e Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se sot në klinikat COVID në QKUK dhe spitalet rajonale në trajtim mjekësor janë 8 pacientë të konfirmuar me Covid-19 pozitiv dhe 30 post-Covid.

Sipas SHSKUK’së, prej numrit të përgjithshëm të pacientëve, 11 pacientë janë me oksgjeno- terapi, kurse në Mjekimin Intensiv të Klinikës Infektive nuk ka pacientë.

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme:

Klinika Infektive, 4 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 25 pacientë post-covid

Mjekimi Intensiv i Klinikës Infektive, nuk ka pacient

Spitali i Gjakovës, 3 pacientë

Spitali i Prizrenit, 3 pacientë

Spitali i Pejës, 1 pacient

Spitali i Ferizajt, 2 pacientë /