Gjenden sasi e madhe e armëve në Bujanovc, media serbe thotë se janë të UÇPMB-së

Gjatë punimeve të inspektimit në terren në territorin e Komunës së Bujanovcit më 14 nëntor, është raportuar në Polici se është gjetur një sasi e madhe e armëve dhe minave.

Media serbe Kuris.rs raporton se armët janë të Ushtrisë Çlirimtare të Preshevës, Medvegjës dhe Bujanovcit (UÇPMB).

Po ashtu, është gjetur një sasi e madhe nitroglicerine, një minë anti-tank, një çantë me municione dhe një pajisje GPS.

Ushtria serbe ka siguruar vendin ku u gjetën armët dhe nuk ka asnjë rrezik për sigurinë.

Ndërsa dje u formua një ekip zyrtarësh i policisë dhe ushtrisë, të cilët kryen një hetim dhe zbuluan se persona të panjohur fshehën specie të ndryshme në zonën e fshatit Konculj, e cila është në vijën administrative me Kosovën, në një vend të quajtur Singrit.

SHARE