“Fyt për fyt”, garë dramatike në SHBA, Biden po fiton, por…

Vazhdon të jetë dramatike dhe enigamtike gara presidenciale në SHBA. Biden i është afruar më shumë votës elektorale duke marrë aktualisht 238 vende, karshi Trump që ka 213.

Biden aktualisht është favorit, por rezultati mund të ndryshojnë në çdo moment nga votimet në Pensilvani e Michigan, 


Analistët vlerësojnë se rezultati përfundimtar do të jetë tejet i ngusht dhe fituesi mund të mos përcaktohet deri në numërimet e fundit.

Sa i përket senatit, aktualisht demokratët e republikanët kanë numër të balancuar të vendeve, gjithsejt nga 47-të./

SHARE