Fermerët ankohen për vonesa të subvencioneve

Fermerët kosovarë të cilët kanë përfituar subvencione nga ana e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, ende nuk i kanë pranuar mjetet nga kjo e fundit.
“Deri më tani janë dërguar për pagesë mbi 20 milionë euro dhe aktualisht kemi edhe rreth 6,000 fermerë për të cilët nuk është procesuar pagesa, për arsye se janë duke u realizuar kontrollat në terren dhe besojmë që deri në fund të nëntorit të gjitha këto do procedohen për pagesë, ndërsa buxheti i nevojshëm për realizimin e këtyre pagesave është rreth 6 milionë euro”, thuhet në përgjigjen elektronike të tyre.
Pjesë e kësaj liste janë 2,948 përfitues për pagesa direkte në Blegtori me shumën 2,590,059.00 dhe 4,376 përfitues në atë Sipërfaqe me shumën totale 3,293,404.78 euro.

SHARE