A është mirë të pish kafe kur je i sëmurë

Në fakt, studimet tregojnë se pijet e nxehta mund të ndihmojnë në lehtësimin e përkohshëm të simptomave të tilla si rrjedhja e hundës dhe dhimbjet e fytit. Plus, nuk mund të mohohet se një filxhan i ngrohtë në duart tuaja është ngushëllues ndërsa luftoni virusin.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për kafenë, natyra e nxehtë e pijeve nuk mjafton për ta bërë atë një opsion krejtësisht pozitiv pijeje kur jeni të sëmurë – dhe ka një sërë arsyesh pse.

Kafeja ju mban zgjuar, por trupi juaj ka nevojë për pushim kur është i sëmurë.

“Pra, kafeina është një stimulues dhe ndërsa ndoshta nuk do të ketë ndonjë efekt në rrjedhën klinike të një ftohjeje ose gripi, natyra stimuluese e kafeinës mund të jetë kundërproduktive,” thotë Suan Hassig, një profesore e asociuar e epidemiologjisë në Shkollën e Universitetit Tulane. i Shëndetit Publik.” në New Orleans, shkruan abcnews.

Kur keni të bëni me një infeksion viral, një nga gjërat që duhet të bëni është të pushoni shumë. Gjumi ndihmon trupin tuaj të rikuperohet nga këto viruse dhe duke qenë se kafeja supozohet t’ju mbajë zgjuar, mund ta bëjë më të vështirë marrjen e gjumit që ju nevojitet.

E njëjta gjë vlen edhe për pijet energjike, të cilat shpesh përmbajnë më shumë kafeinë se një filxhan kafe.

“Shumë kafeinë mund të jetë e keqe për ju, pavarësisht nëse keni të ftohtë ose grip, ose nuk jeni të sëmurë,” këshillon ajo.

Plus, kafeja mund t’ju shqetësojë stomakun. Siç u përmend më lart, njerëzit me sëmundje të caktuara sezonale mund të mos dëshirojnë të konsumojnë asgjë që rrit shqetësimin e tyre në stomak.

“Disa nga këto infeksione, jo aq ftohja, por gripi, ndonjëherë mund të shkaktojnë simptoma gastrointestinale dhe rëndimi i të gjithë këtij sistemi nga stomaku tek zorrët nuk është një ide e mirë”, shton ajo.

Pra, nëse keni një stomak të mërzitur dhe një histori të problemeve të stomakut të shkaktuara nga kafeja, mund të dëshironi të anashkaloni filxhanin tuaj të mëngjesit.

Në përgjithësi, ndoshta është mirë të pini një sasi modeste kafeje kur jeni të sëmurë.