Tifozët e futbollit në rrezik të madh nga sulmi në zemër

Sipas një studimi nga Universiteti i Oxfordit, tifozët besnik të klubeve të futbollit përjetojnë nivele të ndryshme të stresit, saqë janë të rrezikuar të pësojnë sulm në zemër.

Tifozët përjetojnë të gjitha së bashku me klubin. Uljet ngritjet dhe gjithçka mes tyre.

Sa shumë e lejojmë futbollin të ketë ndikim në jetën tonë varet se sa thellë jemi të përfshirë në të, por studimet e reja tregojnë se fansat e devotshëm janë në rrezik të dëmtimeve serioze.

Dr Martha Neëson, studiuese në Qendrën për Studimin e Kohezionit Social në Oksford, tha: “Tifozët të cilët bashkohen fuqimisht me ekipin e tyre, kanë një sens të fortë për të qenë një me ekipin e tyre, përjetojnë stresin më të madh kur shikon një ndeshje.’’/ 

SHARE