Suspendohet komandanti dhe 6 zyrtarë të Stacionit Policor në Gjakovë

Gazeta Sinjali ka raportuar ekskluzivisht për një rast në Gjakovë ku janë zhdukur provat me qëllim të mbulimit të momentit kritik në të cilin ishte i përfshirë zyrtari policor Arban Lajqi, plumbat e të cilit jo vetëm që rrezikuan jetën e motoçiklistit, por edhe të qytetarëve përreth.

Si rezultat i kësaj, hetimet e zhvilluara deri më tani kanë siguruar prova të mjaftueshme për implikimin e këtyre zyrtarëve në manipulimin dhe shkatërrimin e provave, e për të cilët tashmë ka filluar zyrtarisht edhe hetimi penal.

Me kërkesë të Inspektoratit Policor të Kosovës, sot janë suspenduar nga detyra:

-Arban Lajqi, zyrtar policor –

– Ilmi Agaj, toger

– Hysni Morina, zyrtar policor

– Tush Markaj, Major, U.D. i së komandantit në stacionin policor në Gjakovë

– Shkelzen Lajqi, zyrtar policor

– Baredin Hoti, staf civil

– Adrian Lukaj, zyrtar policor

Përveç Arban Lajqit, gjashtë zyrtarët e tjerë dyshohet se kanë konsumuar elemente të veprës penale “Keqpërdorimi i detyrës apo autoritetit zyrtar” duke vepruar në bashkëkryerje sipas nenit 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Shënim: Personi i apostrofuar në këtë artikull prezumohet i pafajshëm derisa fajësia e tij të mos provohet me vendim të formës së prerë nga gjykata.