Sonte fillon llogaritja dimërore e kohës, akrepat kthehen një orë prapa

Llogaritja dimërore e kohës do të nisë sonte, ne mes të shtunës e të dielës (26-27 tetor).

Kur ora të jetë 3 pas mesnate akrepat duhet të kthehen pas për një orë, pra në orën 2, dhe nga ky moment nis llogaritja dimërore e kohës, që do të vazhdojë deri më 31 mars të vitit të ardhshëm, kur fillon llogaritja verore e kohës.

Kjo periudhë do të përfundojë më 27 tetor të vitit të ardhshëm.

Nga viti 2021 vendet e BE-së, secila veç e veç, do të vendosin nëse do të ndjekin praktikën e ndryshimit të orës, apo do të aplikojnë orën sipas kalendarit./

SHARE