Simptoma befasuese e Omicronit që mund të shfaqet kur jeni duke ngrënë

0
15

Omicron është vërtetuar se është një lloj më i butë i koronavirusit, me shumicën e njerëzve që vuajnë nga simptoma të ngjashme me të ftohtin.

Ekspertët kanë thënë se tre shenjat kryesore të Omicron janë kolla, dhimbja e kokës dhe lodhja, por ka një simptomë tjetër befasuese që mund të shfaqet kur jeni duke ngrënë.

Disa njerëz mund të përjetojnë humbje oreksi, gjatë kohës kur janë duke ngrënë, shkruan The Sun.

Një varg studimesh tregojnë se Omicroni është më i butë se variantet e tjera, me raportin e parë zyrtar në Mbretërinë e Bashkuar që zbulon se rreziku i shtrimit në spital është 50 deri në 70 përqind më i ulët se me Delta.

Dozat përforcuese të vaksinës antiCOVID mbrojnë nga Omicroni dhe ofrojnë mundësinë më të mirë për ta kaluar pandeminë.