Qeveria do të shpallë konkurs ndërkombëtar për kompleksin “Adem Jashari”

12

Qeveria do të investojë për kompleksin memorial “Adem Jashari” në Prekaz dhe për këtë do të shpallet një konkurs ndërkombëtar.

Në mbledhjen e sotme të Ekzekutivit u miratua vendimi për aprovimin e kritereve, kushteve për shpalljen e konkursit si dhe procedurat e aplikimit të përzgjedhjes së projektit për kompleksin memorial “Adem Jashari”.

Ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku, dha më shumë detaje në mbledhjen e Qeverisë.Kjo ishte pika e parë e rendit të ditës së kësaj mbledhjeje.Kryeministri Albin Kurti ka thënë në 25-vjetorin e rënies së familjes Jashari se kanë qëllim ta shndërrojnë këtë fshat në “peizash kulturor historik”.