Per nder të 21 vjetorit të renjes së Heroit Mehdin A Morina

Per nder të 21 vjetorit të renjes së Heroit Mehdin A Morina

Me datën  14 -05-2019 do bejm nderime pran varrit në varrezat e deshmorev në koder të kuqe në Grabanic në ora 10.00 Ne ora 11.00 do vemë kurora pran bustit në Gegje te Rahovecit.

Mehedini ra heroikisht 21 vite më parë në Gexhë të Rahovecit

Pikërisht me 14 Maj të vitit 1998, së bashku me një skuadër nga njësiti “Pëllumbi”, u nisën nga Gjergjica, për t’i ardhur në ndihmë popullatës së Anadrinit dhe njësiteve të UÇK-së të kësaj ane në betejën e Gradishit. Gjatë këtyre luftimeve, Mehedini bie heorikisht në betejë për ta fituar lavdinë dhe përjetësinë në altarin e lirisë”, Me rënien e tij,  Mehedini tregoj se atdheu për të ishte mbi të gjitha.Ai dhe shembullin se si duhet atdheu, si luftohet dhe vdiset për liri. Ai la Evropën, la pasurinë e saj dhe jetën luksoze, për vendlindjen e tij, për Kosovën dhe për emblemën e lavdishme të UÇK-së. Ai u bë simbol frymëzimi për luftëtarët e ardhshëm të UÇK-së dhe lajmëtar i lirisë së Kosovës./KLINA.INFO