Në prag të Festave të Nëntorit, Familja Lika kujton të dashurit e tyre që flijuan jetën për liri

Sot në prag festave të Nëntori të lavdishem ,dites se flamurit ne familja e mbar kombi kemi detyrim ti nderojme e respektojme, heronjet , deshmoret ,martiret e kombit.
Andaj ne si familje perjetshem rrugetuam karrshi idealit ,dhe rruges së dretje të trungut të parve tanë të cilet shekuj mëpare barbaria serbo malazeze! ezekutoj pabesishte burrat e familjes sone!
Gjithmon kemi qëne të pa pershtatshem për pushtuesit ,kurr skemi qen antar te lidhjes komuniste, kurr ne familen tone ska pas libreza të ashtequajtura libreza te partis …
Per ate dhe ishin të pa msherishem kunder gjdo iniciative ,qe ju delte kunder serbve qe
Padrejtesishte erdhen nga karpatet në troje tona!
Se pse ishte menyra vetmë likuidimi fizik, ti shuaj celulat fuqishme ,kaqake të asaj kohe !
Por trungu dhe gjeni familjes sone prap se prap ,ndezi flakadanet e liris, ne luften ”
Azem bejtes, e Shaban polluzhes
Pra dhe në ate perpjekje na gjeti aktive gjyshi jone Cena ishte radhitur fushqishem, kunder pushtuesit shekullore!
Me dy plag ne gjoks i mbijetoj se pse kishte dhen nje bes qe duhet luftuar pushtuesit shekullore!
Gjdo perpjekje e pushtuesit per ta shuar zërine fuqishem, dhe iden e çlirimit të kombite
Rezultoje, te jet e veshtir ,po thujase dhe pamundur sepse nga po aj trung linden qindra djem e vajza të ciliet kurr se ndalen luften ,dhe perpjekjet për çlirim.
Andaj me plot nder dhe krenari rrugetuam dhe ne niperit e tyre në lufte e Ushtris Çlirimtare të Kosoves .
Vazhduam rruges se tyre të ndritur dhe u perpoqem qe amanetin e tyre ta dergojme ne vënd!
Sigurishte dhe në etapen fundit nuk munguan perpjekjet pra, dëshmuam, atedhedashurin,për kombin!
Andaj sot e perjetëshem per kombin idealet pasterta dhe kombetare!
Lavdi dëshmorve ,heronjevë martirve të kombit Shqiptar.
Sot në familja madhe Lika ndihem krenar për te kaluaren e familjarve tane dhe brez pas brezi do të ju trasojme rrugen ndritur gjeneratave që do te vine me radhe!