Lirohen nga akciza disa produkte për prodhuesit vendës

Qeveria e Kosovës ka shtuar në listën e saj për lirim nga akciza disa produkte për prodhuesit vendës.

Në mbledhjen e Qeverisë, ministri i Financave, Punës dhe Trasnfereve, Hekuran Murati, ka thënë se do të lirohen disa aksesorë për montim të prodhuesve e kanaçet nga çeliku.

“Si Qeveri jemi të përkushtuar në mbështetjen për prodhuesit vendor, duke filluar nga subvencionet e ndryshme, pjesëmarrjen nëpër panaire e kështu më radhë. Në diskutime me akterë të ndryshëm, listës së lirimit nga akciza i shtohen disa mallra rezervë të makinerive”, ka thënë Murati.