Dyshimet për keqpërdorime me vota, Prokuroria ndalon dy persona

Prokuroria Speciale e Kosovës, ka ndaluar të martën dy persona, nën dyshimet për keqpërdorim të detyrës zyrtare gjatë zgjedhjeve.

Sipas njoftimit, Prokurori sot do të kërkojë caktimin e masës së paraburgimit.

Bëhet fjalë për dy persona me inicialet A.K dhe S.M.

“Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, njofton opinionin se gjatë ditës së djeshme (09 mars 2021), ka ndaluar dy persona me inicialet A.K dhe S.M, për shkak të dyshimit se të njëjtit kanë kryer veprat penale “Keqpërdorimi i detyrës zyrtare gjatë zgjedhjeve”, nga neni 211 dhe “Dhënia apo marrja e ryshfetit në lidhje me votimin” nga neni 212 të KPRK-së.

Po ashtu, Prokurori i shtetit gjatë ditës së sotme do të parashtroj kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit për dy personat e lartcekur për shkak të dyshimit se  të njëjtit kanë kryer veprat si më lartë.

Gjithashtu, ju njoftojmë se Prokuroria Speciale është duke vazhduar hetimet lidhur me këtë rast”, thuhet ndër të tjera