Dymbëdhjetë patrulla policore ndjekin vozitësin 20-vjeçar dhe një kosovare 16-vjeçare

Një vozitës 20-vjeçar ka ngarë veturën me 200 kilometra në orë në autostradën zviicerane A1. Pasi tij janë vënë dhjetë deri në dymbëdhjetë patrulla policore

Një ndjekje si nëpër fila është zhvilluar mbrëmjen e së shtunës në A1 në drejtim të Cyrihut. “Dhjetë deri në dymbëdhjetë makina policie janë mobilizuar në rrugën midis tunelit Gubrist dhe Seebach” ka raportuar një dëshmitar për “20 Minuten”.

Sipas Policisë Kantonale të Cyrihut, pak pas orës 01:30, qendra e kontrollit të trafikut kantonal mori një raport se disa patrulla nga Policia Kantonale e Bernës, Solothurnit dhe Aargaut po ndiqnin një automjet që po arratisej në autostradë. Targat e vjedhura i janë ngjitur makinës së pasagjerëve në arrati dhe vozitësi nuk iu përgjigj kërkesave të shumta për të ndaluar.

Burri voziti me një shpejtësi të rritur masivisht prej mbi 200 kilometra në orë dhe parakaloi automjetet në të djathtë mbi korsinë e emergjencës. Qendra e kontrollit të trafikut vendosi disa patrulla nga Policia Kantonale e Cyrihut.

“Dëgjova sirenat kur një Vë Golf kalonte pranë meje me 200 km/h. Në fund vozitësi ka pësuar një aksident. Autostrada në drejtim të aeroportit – St. Gallen duhej të mbyllej”, thotë dëshmitari 28-vjeçar.

Pasi automjeti që po ikte kishte kaluar kufirin e Kantonit me Cyrihun, ai vazhdoi përmes tunelit të Gubristit në drejtim të St. Gallenit, transmeton portali Shtegu. Në Nordring pranë Rümlang, i arratisuri i preku dy automjete patrullimi të Policisë Kantonale të Aargaut, humbi kontrollin e makinës, u përplas me parmakët në anën e djathtë të rrugës dhe u ndal.

Në vendin e aksidentit janë arrestuar zvicerani 20-vjeçar dhe pasagjerja e tij, kosovarja 16-vjeçare. Nga aksidenti dy të arrestuarit kanë mbetur të plagosur lehtë dhe janë dërguar me ambulancë në spital. Prokurori publik ka urdhëruar që vozitësit t`i merret mostra e gjakut dhe urinës. Pas daljes nga spitali, ai është dërguar te shefi i trafikut rrugor në prokurorinë publike të Kantonit të Cyrihut.

Punonjësit e policisë nuk u lënduan gjatë operacionit. Si pasojë e aksidentit mjeti i arratisjes është aksidentuar dhe konfiskuar. Dëme materiale janë shkaktuar në dy makina patrullimi nga Policia Kantonale e Aargaus dhe një nga Cyrihu. Gjithashtu, janë dëmtuar disa metra parmakë mbrojtëse të autostradës. Për shkak të aksidentit, dy korsi drejt St. Gallenit u bllokuan deri pak pas orës katër. Trafiku ka mundur të drejtohet nga vendi i aksidentit në korsinë e dytë të parakalimit.

Ecuria e saktë e ngjarjeve dhe motivimi i shpejtësisë së lejuar janë duke u hetuar nga Policia Kantonale e Cyrihut, prokuroria publike dhe prokuroria për të mitur. Policia Kantonale e Bernës, Solothurnit dhe Aargaut, Prokuroria Publike e ëinterthur/Unterland, dy ekipe të ambulancës nga Schutz & Rettung Zürich dhe Spitali Limmattal dhe shërbimi i mirëmbajtjes nga zyra kantonale e inxhinierisë civile ishin në detyrë së bashku me Policinë Kantonale të Cyrihut.

SHARE