Sot hyjnë në fuqi masat e reja antiCOVID-19

Për shkak të rritjes së numrit të rasteve pozitive me COVID-19, Qeveria e Kosovës të premten mori vendim për masat e reja antiCOVID-19.

Masa këto që do të hyjnë sot në fuqi e që do të jenë në fuqi deri më 4 shkurt.

Nga sot gastronomia do të punojë deri në orën 21:00, ndërsa muzika lejohet vetëm deri në orën 20:30. Masë tjetër është edhe ora policore e vendosur nga ora 22:00 deri në ora 05:00.

Ndalohet hyrja në mjetet e transportit publik dhe ndërkombëtar pa maskë.

Operatorët e transportit rrugor të udhëtareve lejohen të punojnë duke shfrytëzuar 50% të kapacitetit të ulëseve.

Kurse në taksi lejohen të udhëtojnë deri në dy (2) udhëtarë.

Kujtojmë që në raportin e fundit Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKShPK) njoftoi për 2 mijë e 943 raste të reja me COVID-19 dhe një rast i vdekjes shkak i infektimit nga ky virus

SHARE