Hekuran Sejdiu Si të mbrohemi nga Coronavirusi!

Si të mbrohemi nga Coronavirusi!

Në këto pika duhet të keni kujdes të veqantë:

1. Mbani në shtepi medikamente për temperaturë, kollitje, kokedhimbje.
2 Qëndroni kryesisht në shtëpi dhe mos të delni jashtë për të takuar njerëz pa nevojë .
3. Të shmangeni cdo tubimi njerëzish, ne kafene ,mbledhje ,rituale etj mos të përshëndeteni me dorë.
4. Pastroni duart disa herë në ditë me sapun dhe pastaj i dezinfektoni me alkohol
5. Mos takoni njerëzit të cilët vijn nga jashtështeti.
6. Nëse vereni ndonjënjeri me simptome dhe të dyshuar, informoni qendrën shëndetësore, mos tentoni ta ndihmoni ju pa mbrojtje me maske, dorëza, etj
7. Konsumoni Vitamina C me njesi të lartë, Vitamin D me Vitamin K3
8.Ju lutem mos e vizitoni mjekun ,QKMF-në ,Spitalin etj pa ndonje arsye të madhe sepse pikërisht ne këto ambiente jeni me së shumti të rrezikuar si dhe i rrezikoni të tjerët .
9.Ambient i pastërt në shtëpi dhe punë

#FRIKË ASPAK,KUJDES GJITHMONË!

SHARE