Zemaj: Për vonesat e sigurimit të vaksinave është larguar Sekretari i Ministrisë së Shëndetësisë

Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj, në një intervistë në televizionin; “Kanal 10”, ka folur lidhe me vonesën e rezervimit të vaksinave sezonale.

Ai ka thënë se me vaksina janë në kohë, IKSHPK është në kohë të plotë dhe janë blerë prej UNICEF-it rreth 120  vaksina, ndërsa në total janë të sigurua 16500, të cilat do të shpërndahen në muajin nëntor, njofton Indeksonline.

“Zinxhiri i ftohjes aq sa ka kapaciteteve në Institutin Kombëtarë të Shëndetit Publik është  vetëm për 120 mijë vaksina. Aktualisht mendojmë të sigurojmë edhe 250 vaksina që edhe në muajin dhjetorë të kemi shpërndarje të re”,  ka thënë Zemaj
8
Ai ka thënë se për vonesat e sigurimit të vaksinave ka pasur masa ndërshkuese ndaj përgjegjësve brenda ministrisë, ku dihet se për këtë çështje është pezulluar edhe Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Shtetësisë.

SHARE