Sot ka nisur zyrtarisht dimri, dita e sotme më e shkurtra e vitit

Sot ka filluar zyrtarisht stina e dimrit, që është sezoni më i ftohtë i vitit. Vjen pas vjeshtës dhe para pranverës cdo vit.

Ditët janë më të shkurtra dhe netët janë më të gjata.

Kur është dimër në hemisferën Veriore , është verë në hemisferën Jugore , dhe anasjelltas.

Në shumë rajone, dimri shoqërohet me borë dhe me ngrirje.

Dimri do të zgjasë 89 ditë. Kjo stinë do të përfundojë më 20 mars të vitit 2020, në orën 17 e 15 minuta, kur fillon stina e pranverës.

Dita e sotme do të jetë më e shkurtra e vitit, ndërsa nata më e gjatë./

SHARE