Ministria e Financave e konfirmon sulmin kibernetik: U tentuan të lexohen disa të dhëna

Ndërsa tani MI ka dalë me një njoftim lidhur me sulmin në Sistemin e Tatimit në Pronë.

Njoftimi i plotë:

Ministra e Financave njofton qytetarët e Republikës së Kosovës se Sistemi Informativ i Tatimit në Pronë, më saktësisht shërbimi online për shtypjen e faturës së tatimit në pronë është tentuar të keqpërdoret nga sulmues kibernetikë të pa-identifikuar deri me tani, të cilët kanë përdorur të dhëna personale të Regjistrit Civil të Republikës së Kosovës përmes të cilave kanë tentuar të lexojnë të dhënat e faturave të tatimit në pronë.

Ministra e Financave siguron qytetarët se sulmi i tentuar nuk ka arritur të cenojë integritetin dhe sigurinë e Sistemi Informativ në fjalë. 

Rasti është paraqitur dhe tani më të po merren organet kompetente.

SHARE