Mesazh prekës për ditën e çlirimit nga udhëheqësi i luftës , invalidi i luftës , prof Ibish Rraci

Gëzuar Dita e Çlirimit të Klinës !

Ishte ditë e rëndësishme 16 qershori , kur në shtabin e UÇK-së në Ujmirë , morëm vendim të nisemi për në Klinë të nesërmen !
Nuk ishte obligative ardhja , ju thash nesër të na bashkangjiten të gjithë ushtarët vullnetarë !

Kishim informata të sakta se forcat e paramilitarëve kishin nis organizimin për enklavizimin e Klinës me fshatrat për rreth !

Të nesërmen me 38 ushtarët e dalluar (emrat e të cilëve do ua bashkangjis më poshtë ) , vullnetarë të gjithë , ushtarë të brigadës 113 ‘Muje Krasniqi’ u nisëm dhe arritëm në hyrje te Klinës!

Aty vërtetuam se kishte gjithandej forca kriminele të shpërndara në gjithë qytetin të cilët filluan të gjuajnë e sulmojnë ushtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës !

Ndonëse të përgjakur, Ne arritëm ta dërgojmë në vend amanetin e dëshmorëve !

Me datë 18 qershor bëmë parakalimin në qendër të qytetit , qytetarët e pakët që kishin ngel në qytet e fshatra , kishin marr vesh lajmin se Klina u Çlirua , ata kishin dal afër rrugës dhe brohorisnin UÇK ,UÇK , UÇK-ë!

Pasi kisha 4 plagë në trup (nga bomba ) të marra një ditë me parë ,( të cilat mi kishte lidhur disi Bardhi ), më ndihmuan të ngjitem mbi stacionin policor e të mbaja një fjalim, aty afër flamurit kuq e zi!

Në tytë të automatikut vendosa lulet e dhuruara nga qytetarët dhe ndjeva mall të madh për gjithë ata trima , dëshmorë , heronjë e luftëtarë ndër kohëra , që derdhën djersë , mund e gjak të arrijmë këtë ditë !

Qofsh gjithmonë e lirë Klinë !
E gëzofshi lirinë qytetarë të Kosovës !
Udheheqes , invalid i UÇK-se Prof. Ibish Rraci

Me poshtë është lista me emrat e 38 pjesëmarrësve vullnetarë në Çlirimin e Klinës

1.Ibish Rraci
2.Naser Morina
3.Ramiz Shala
4.Rexhë Millaku
5.Besnik Rraci
6.Avdyl Rraci
7.Halil Desku
8.Sali Berisha
9.Bardhyl Rraci
10.Izet Milazimaj
11.Rexhë Morina
12.Habib Morina
13.Ramë Tafilaj
14.Ilaz Rraci
15.Rrustem Rraci
16.Isa Millaku
17.Asllan Shala
18.Xhavit Bojaj
19.Musli Morina
20.Musë Buzhala
21.Ali Gashi
22.Bujar Shala
23.Avni Rraci
24.Isat Rraci
25.Fitim Shala
26.Ramadan Desku
27.Arsim Rexhepaj
28.Hasan Berisha.
29.Rasim Gashi
30.Rasim Millaku
31.Hamit Millaku
32.Valdet Berisha
33.Izet Shala
34.Shaban Berisha
35.Haki Gashi
36.Baki Gashi
37.Gëzim Millaku
38.Kadri Demaku

Operacionin ushtarak për çlirimin e Klinës e ka udhëhequr oficeri i lartë i UÇK – së Ibish Rraci.

SHARE