Holanda jep shpresë për antivirusin, gati testimi tek njerëzit

Shkencëtarët e Universiteteve të Utrehtit dhe Erasmus në Holandë kanë zbuluar anti- trupat që mund të çojnë në krijimin e vaksinës për COVID- 19. Ekipi kërkimor i kryesuar nga Berend-Jan Bosch ka testuar anti trupat tek minjtë dhe kanë rezultuar me sukses.

Por Bosch thekson se pavafësisht se anti- trupat kanë potencial për të trajtuar COVID-19 nuk dihet se ç’ndikim do të ketë tek njerëzit.

Por testimi i kësaj vaksine do të marrë muaj teksa Universitetet po kërkojnë një kompani farmaceutike që të mund ta prodhojë.

Anti- trupat deri tani kanë dhë rezultate se pikasin dhe frenojnë infeksionin e SARS2 që shkakton më pas dhe koronavirusin COVID-19.

SHARE