Gjashtë kandidatë aplikojnë për Kryeprokurorë të Shtetit

Këshilli Prokurorial i Kosovës ka bërë të ditur se deri më sot për Kryeprokuror të shtetit kanë aplikuar gjashtë prokurorë.

KPK tha se sot ka qenë afati përfundimtar për aplikim, ndërsa numri i saktë i prokurorëve që kanë aplikuar për Kryeprokuror të Shtetit duhet pritur aplikacionet eventuale, të cilat mund të pranohen përmes postës.

“Prokurorët që kanë aplikuar për pozitën e Kryeprokurorit të Shtetit janë:

Arben Ismajli, Prokuror në Prokurorinë e Apelit;

Armend Hamiti, Prokuror në Prokurorinë Themelore të Prishtinës;

Blerim Isufaj, Kryeprokuror në Prokurorinë Speciale të Republikës së Kosovës;

Kujtim Munishi, Kryeprokuror në Prokurorinë Themelore të Prishtinës;

Lulzim Sulejmani, Prokuror në Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit dhe

Shqipdon Fazliu, Prokuror në Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit”, bëhet e ditur në njoftimin e Këshillit Prokurorial.

Tutje, në njoftimin e KPK-së bëhet e ditur se ata u kanë bërë ftesë zyrtare partnerëve ndërkombëtarë dhe organizatave të shoqërisë civile që të përcjellin aktivitetet e sistemit prokuroria.

Kujtojmë se Kryeprokuror i Shtetit është Aleksandër Lumezi, mandati i të cilit skadon më 21 prill 2022.

SHARE