Facebook-u do të paguajë 550 milion dollarë për shpërdorim të njohjes së fytyrës

Mos harroni kur Facebook filloi të ju etiketojë në foto përsëri në 2011? Ai ishte viti kur kompania filloi të testonte programin e saj për njohjen e fytyrës por pa pëlqimin e askujt. Pas pak, një çështje kundër Facebook u hodh në lëvizje dhe mosmarrëveshja ligjore filloi zyrtarisht në 2015.

Ështja ka qenë ngritur në padi në veprim të klasës dhe Facebook ishte mjaft i sigurt se nuk bëri asgjë të gabuar dhe ishte i gatshëm të mbrohej. Sidoqoftë, duket se gjërat kanë ndryshuar dhe tani është e gatshme të shlyejë një gjobë prej 550 milion dollarësh dhe do të paguajë grupin e paditësve nga Illinois që filluan çështjen. Sipas zëdhënësit të Facebook, kompania dëshiron të kalojë çështjen shpejt pasi është interesi më i mirë i kompanisë dhe aksionarëve.

Që nga viti 2011, Facebook filloi të kërkojë nga njerëzit lejen e tyre për të përdorur programin për njohjen e fytyrës, kështu që ne mund ta quajmë fitore. /KlinaInfo

SHARE