Dokumentari i Vetëvendosjes që dëshmonte për krimet e Oliver Ivanoviqit mbi shqiptarët

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti, ka publikuar dje një video në Facebook, duke përkujtuar Oliver Ivanoviqin në 5 vjetorin e vrasjes së tij.

Në këtë video, Kurti e konsideroi Ivanoviqin si një politikan serb, dhe një person të përkushtuar për të luftuar për interesat e komunitetit dhe qytetit të tij.

Mirëpo, para nëntë vitesh Lëvizja Vetëvendosje, kishte realizuar një dokumentar, që dëshmonte krimet e Oliver Ivanoviqit mbi shqiptarët gjatë viteve 1999-2000.

LVV-ja më parë e akuzonte Ivanoviqin për vrasjen e 41 shqiptarëve, kurse tani Kurti thotë se “vrasja e Oliverit ndikoi gjithë shoqërinë”.

Pesë vjet më parë, Oliver Ivanoviq u vra në rrugët e Mitrovicës, shkruan Paparaci.

Për këtë, shefi i qeverisë u shpreh se nevojitet angazhim i të gjitha institucioneve përkatëse për të gjetur dhe dënuar përgjegjësit për vrasjen e tij.

SHARE