Asnjë rast i ri me COVID-19 në Kinë, në gati dy muaj

Kina nuk raportoi asnjë rast të ri të transmetuar me COVID-19 për herë të parë në gati dy muaj, treguan të dhënat zyrtare të hënën, duke shtuar shenjat se ajo ka arritur të shuajë valën e fundit të sëmundjes.

Numri i përgjithshëm i rasteve COVID-19 u rrit lehtë në 14 me 7 Shkurt nga 12, një ditë më parë, tha Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë në një deklaratë, por të gjithë ishin infeksione të importuara nga jashtë. Shtatë nga rastet ishin në Shangai, pjesa tjetër në provincën juglindore Guangdong.

Kjo shënoi herën e parë që Kina kishte zero infeksione lokale që nga 16 dhjetori, duke sugjeruar hapat agresivë të ndërmarrë nga autoritetet që arritën të ndalonin përhapjen e sëmundjes më tej nga grupe të mëdha në provincën Hebei përreth Pekinit dhe verilindje të Heilongjiang dhe provincat Jilin.

Numri i rasteve të reja asimptomatike, të cilat Kina nuk i klasifikon si raste të konfirmuara COVID-19, u rrit në 16 nga 10, një ditë më parë, tha Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë në një deklaratë.

Numri i përgjithshëm i rasteve COVID-19 në territorin e Kinës qëndron në 89,706, ndërsa numri i të vdekurve është i pandryshuar në 4,636, shkruan Reuters, transmeton Klan Kosova.

SHARE