​Plazhi në Shqipëri: Çadrat 3.5 metra larg njëra-tjetrës, 3 metra distancë në det

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Turizmit në Shqipëri, Kornelia Ferizaj ka folur për një skenar pozitiv nëse kufijtë hapen gradualisht.

Sipas saj, masat që janë parashikuar është që çadrat të vendosen në një hapësirë prej 3.5 metra, si dhe distanca në det duhet të jetë 3 metra.

“Nëse do shkosh të marrësh diçka në bar apo restorant duhet të ruash distancën 2-metra për person. Në tavolinat e restoranteve duhet të ketë minimum 4 persona për 10 metra katrorë. Dhe 1 metër në distancë nga personi në person. Do të ketë ndryshim dhe shërbimet e bufesë të mëngjesit. Do të ofrohen kryesisht shërbimet në dhoma. Si dhe do të çdo hotel duhet të përcaktojë një kordinator anti COVID-19”, tha ajo në Ora News.

SHARE